Tower Quest slot – ett klassiskt fantasyäventyr

Tower Quest slot är Play’n Gos hyllning till gamla hederliga fantasyäventyr och spel – läs vad vi tycker om spelautomaten!

The Lord of the Rings, The Wheel of Time och The Shannara Trilogy – ända sedan barnsben har vi älskat ett klassiskt fantasyäventyr. Vår passion för high fantasy i böckernas värld gjorde att vi också började utforska de tidiga datorrollspelen, som Baldur’s Gate och Diablo.

I Tower Quest slot har den svenska speltillverkaren Play’n Go fångat allt det som vi tycker är så underbart med gammal hederlig fantasy. De har dessutom införlivat spelen Dungeons and Dragons och Magic The Gathering i spelautomaten.

Det finns en hel del slots med fantasytema på casinomarknaden. Få av dem toppar den fina kvaliteten på Tower Quest. Spelautomatens höga kvalitet går igen i allt från berättelsen till grafiken. Så vad går spelet ut på – vi menar förutom att vinna en jackpot?

Tänk dig att du är en mäktig alvkrigare som måste skydda ditt rike från onda drakar, magiker, troll och skelettkungar. Medan ondskan håller på att bygga upp sin armé kan du bygga upp rikets försvar.

När du spinner loss på spelautomaten kan du samla på dig så kallade health och mana potions till en valfri nivå och som du sedan kan använda för att få olika former av bonusspel och free spins. Varje gång en av brygderna visar sig på spelplanen lagras den automatiskt på din bonusmätare.

Spelautomaten har fem hjul och tre rader. När du får tre matchande magikersymboler går du vidare till slotmaskinens huvudsakliga bonusspel. Det här bonusspelet påminner starkt om Magic The Gathering eller Hearthstone, då du spelar kort mot den onda magikern.

Vart och ett av korten symboliserar en krigare i din egen privata här. Kortspelet håller på tills du mist alla dina liv – eller lyckats ta död på magikern. Därefter kommer du tillbaka till den ordinarie spelplanen med nya chanser att vinna bonusspel, freespins och jackpots.