Spela Hearthstone på datorn och mobilen

Warcraft, World of Warcraft, Heroes of the Storm och Hearthstone: Heroes of Warcraft. Vi kan inte annat än att älska Blizzard Entertainments magiska fantasyvärld som fångas upp så galet snyggt i just kortspelet Hearthstone.

Hearthstone lanserades 2014. På drygt fyra år har det dator- och mobilbaserade kortspelet blivit ett av de populäraste spelen och dessutom fått en helt egen gren inom e-sport. Kanske följer du matcherna på Twitch?

Hearthstone påminner mycket om de numera klassiska fantasykortspelen Magic The Gathering och Pokémon Trading Card Came. Du bygger upp en armé av kort som du använder för att krossa motståndarens här med fantastiska varelser.

Beroende på den hjälte du väljer att spela får du olika attacker och fördelar på korten i leken. Du kan vara Jaina Proudmore, hon är en klassisk magiker (mage).

Du kan även vara jägaren Rexxar (hunter), paladinen Uther Lightbringer (paladin), krigaren Garrosh Hellscream (warrior), druiden Malfurion Stormrage (druid), trollkarlen Gul’dan (warlock), shamanen Trall (shaman), prästen Anduin Wrynn (priest) samt skurken Valeera Sanguinar (rogue).

Det finns fördelar och nackdelar med varje hjälte. Fördelarna och nackdelarna är relativa i förhållande till de hjältar motståndarna spelar.

Många som spelar Hearthstone lockas av den rika Warcraft-världen, snygga designen och kortspelets popularitet inom e-sporten. Det är inte alls svårt att börja spela men kan ändå vara en utmaning att komma igång ordentligt.

Det gäller ju att samla på sig så bra kort som möjligt. Du kan köpa digitala förpackningar med kort. Då går det snabbare att bygga en bra Hearthstone-lek. Långt ifrån alla är villiga att köpa kortlekar för riktiga pengar och nöjer sig därför med att spela sig till en bra kortlek, även om det tar lite längre tid att vara fit for fight.

Hearthstone är det av Blizzard Entertainments spel som det finns både mobila appar och datorprogram för. Så du kan enkelt spela överallt och när du känner för det. Tack vare sina många spännande fantasyspel har Blizzard öppnat en ny magisk värld för oss.