Om Spl.nu

Spl.nu är en spelblogg med fokus på fantasyspel och rollspel. Den drivs av oss, tre glada nördar som har älskat fantasy och spel sedan barnsben. Nu närmar vi oss 30-årsstrecket och är minst lika nykära i genren som vi var under de allra första åren. Vi kan bara konstatera att man aldrig blir för gammal för att älska episka äventyr med drakar, magiker, alver och trollkarlar.

Det är svårt att säga om vår kärlek till fantasy började när vi läste Tolkiens Ringarnas herre och Jordans Sagan om drakens återkomst eller när vi lirade Baldur’s Gate och Diablo hemma på rummet. Bara för att snart upptäcka den fantastiska världen Azeroth i Blizzard Entertainments succé-MMORPG World of Warcraft.

Vi har spelat World of Warcraft – förkortat WoW – sedan det släpptes 2004. Vi har utforskat fantasyvärldens fyra hörn och allt däremellan, från både de goda och ondas perspektiv och genom samtliga karaktärers ögon.

Vi spelar, läser och tittar på det mesta i fantasyväg. Spl.nu är vårt sätt att sammanfatta det vi gör, tycker och tänker om fantasy och då med en vinkling åt rollspel. Vi är glada att du har hittat hit, för det betyder troligen att du också vurmar för fantasy och spel.

Spelsajten kommer successivt fyllas med speltips, recensioner, listor med fantasyteman och annat man kan vänta sig av ett gäng glada fantasynördar.

Vi tycker såklart att det är superkul när du delar med dig av dina erfarenheter och ger tips på bra rollspel, både sådana man spelar offline och online. Om vi inte har spelat det förut kommer vi säkert göra det.

Mot äventyren!